Rotterdam

Rotterdam heeft meerdere persoonlijkheden: een ruige havenstad, een stijlvolle uitgaansstad, een slimme winkelstad en een artistiek vooruitstrevende stad. De skyline van de stad verandert voortdurend. Temidden van de wolkenkrabbers van Rotterdam is er van alles te doen. Het is mogelijk om uitgebreid te winkelen, te genieten van de heerlijke keuken en een verscheidenheid aan musea en attracties in en rond het stadscentrum te verkennen. Rotterdam is vooral de architectuurhoofdstad van Nederland, een stad die creativiteit en innovatie bevordert.

De Kubuswoningen (Kubuswoningen) in Rotterdam zijn een van de meest herkenbare attracties van de stad. Deze woonwijk, ontworpen door de Nederlandse architect Piet Blom, valt op omdat de woningen in wezen kubussen zijn die 45 graden zijn gekanteld. Bezoekers die meer willen weten over deze woningen kunnen dat doen door een bezoek te brengen aan het Show Cube Museum (Kijk-Kubus). Als alternatief kan een verblijf in een kubus een buitengewone reis naar de havenstad afronden.

Rotterdam centraal station

Een geavanceerd woonconcept

Als het op architectuur aankomt, wordt Rotterdam vaak beschouwd als een van de meest originele en fantasierijke voorbeelden die overal in Nederland te vinden zijn. En zelfs na meer dan drie decennia zijn de Kubuswoningen nog steeds een van de meest onderscheidende ontwikkelingen in de stad. Omdat deze opmerkelijke woningen kubussen zijn die 45 graden op hun kant zijn gekanteld, maken ze optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, en het is gemakkelijk in te zien waarom. Dit resulteert in structuren met een uitgesproken uiterlijk, gevoel en gedrag dat anders is dan al het andere op de planeet.

Piet Blom, een Nederlandse architect die eind jaren zeventig werkte aan de Kubuswoningen in Rotterdam, maakte in opdracht van de stedenbouwkundigen van de stad. Helmond, een Nederlandse stad, had al geëxperimenteerd met kubieke vormgeving, wat Blom in dit project voortzette. Daarom koos hij er bij de gunning van dit project in de Oude Havenbuurt in het centrum voor verder te gaan dan zijn oorspronkelijke concepten. Interessant is dat de Kubuswoningen zelfs dienen als voetgangersbrug over een van de drukste wegen van de stad, die het stadscentrum met de rest van de wijk verbindt.

De Rotterdamse architectuur is uitdagend compromisloos

De Kubuswoningen zijn gebouwd met asymmetrische daken om een ​​abstract bos na te bootsen, waarbij elk driehoekig dak op een boomtop lijkt. Betonnen pilaren ondersteunden een houten raamwerk dat als fundering diende voor de huizen. Elk van deze gebouwen is drie verdiepingen hoog, met een begane grond als entree, een open keuken en woonkamer op de eerste verdieping, een badkamer op de tweede verdieping en twee slaapkamers, waarbij de bovenste verdieping in sommige gevallen dienst doet als kleine daktuinen. gevallen. Als je binnenkomt, is het eerste wat je opvalt dat alle muren gekanteld zijn, wat even wennen is. En als je je een weg baant naar de bovenste helft van de structuur, is je eerste instinct misschien om je hoofd naar beneden te houden en je te concentreren.

De Kubuswoningen zijn niet alleen gunstig gelegen naast NS-station Rotterdam Blaak, maar ook dichtbij de gezellige restaurants en cafés van de nabije Oude Havenbuurt. De kubussen zijn gebouwd met de gemeenschap in gedachten; het verkeersvrije gebied dat de kubussen verbindt, dient niet alleen als voetgangersbrug, maar bevat ook een kleine kinderspeelplaats en verschillende kleine kantoren en studio’s.

Bron Rotterdam Taxi