Weingut Türk Oostenrijk

Weingut Türk produceert enkele van de meest opmerkelijke wijnen van het land. Het hoofdkantoor is gevestigd in het charmante dorpje Stratzing, gelegen in het Neder-Oostenrijkse wijnbouwgebied Kremstal. Het wijnhuis kan bekroonde wijnen van hoge kwaliteit produceren die een mooie weerspiegeling zijn van het terroir. Het heeft veel aandacht voor de natuur en grijpt zo min mogelijk in tijdens het groeiproces van de wijnstokken.

De oorsprong van Weingut Türk gaat terug tot het begin van de 18e eeuw, toen de eerste kelders van de wijnmakerij werden gevestigd in het dorp Stratzing. Het blijft het belangrijkste deel van de geschiedenis van onze familie. Het handhaven van een productiestrategie die alles in goede staat houdt om door te geven aan toekomstige generaties is geweest. Dit wordt bereikt door milieubewuste en milieuvriendelijke productieprocedures, waardoor onze wijnen echt de bodem en het jaarlijkse klimaat van de regio weerspiegelen. Onze wijnen zijn de ideale weerspiegeling van de Kremstal/Krems-vallei in een glas, en het is onze missie om mensen over de hele wereld het potentieel van Grüner Veltliner-druivensoorten te laten zien. Onze wijnen zijn gemaakt om van te genieten, en ze zijn bedoeld als perfecte aanvulling op een verscheidenheid aan keukens.

Weingut Türk Oostenrijk

De druivensoort Grüner Veltliner is bij uitstek geschikt voor de bodem en het klimaat van onze regio en heeft het potentieel om te concurreren met de beste witte wijnen die overal ter wereld worden geproduceerd, inclusief Californië. Een paar jaar geleden waren we de winnaars van de Best White Wine in Show-prijs op de International Wine Challenge (IWC) in San Francisco. Met andere woorden, onze Grüner Veltliner werd verkozen tot de meest uitstekende witte wijn ter wereld in alle soorten uit 29 landen, wat een geweldige prestatie is! Het mooie van Grüner Veltliner is een typisch Oostenrijkse wijn, een diplomaat die goed samengaat met een grote verscheidenheid aan gerechten.

De meest cruciale productieprincipes worden gevolgd door de wijnmakerij

Er is maar één ding dat telt: kwaliteit. Druiven van de meest uitstekende kwaliteit gedijen goed in onze wijngaard, en het enige wat we kunnen doen is ze eren door de kwaliteit van de druiven in de fles over te brengen.

In de wijngaarden is Grüner Veltliner goed voor 75% van de totale aanplant. Het mooie van Grüner Veltliner is dat je er een breed scala aan verschillende soorten wijnen mee kunt maken, afhankelijk van waar je het kweekt en wanneer je het oogst. Ik creëer een verscheidenheid aan Grüner Veltliner-wijnen, variërend van lichte en verfrissende stijlen tot voortreffelijke alledaagse metgezellen en een intense soort die rijk is aan elegantie en een uitstekend bewaarpotentieel op lange termijn heeft. Wij maken ijswijn en TBA (edelzoete wijn), goed uitgebalanceerd in suiker en zuurgraad en perfect voor geliefde wijnliefhebbers. Deze wijnen behoren tot de beste ter wereld, voornamelijk dankzij ons landklimaat, dat zorgt voor een harmonieuze en evenwichtige smaak.

Weingut Türk ligt dicht bij de Donau en het klimaat wordt beïnvloed door het Waldviertel, dat boven ons ligt. Deze regio heeft een aanzienlijk grotere hoogte. In de herfst wordt de koude, zuurstofrijke lucht van het Waldviertel naar beneden verplaatst naar onze plaats, wat resulteert in een aanzienlijk temperatuurverschil tussen dag en nacht, wat gunstig is voor de ontwikkeling van de druiven. Bovendien brengen de herfstmist delicate, sierlijke en kruidige smaken met zich mee die bijzonder geschikt zijn voor Grüner Veltliner- en Riesling-wijnen. Dit leidt tot de productie van koelere klimaatwijnen die elegant en peperig zijn en wijnen met een goede textuur en mondgevoel. Dit resulteert in een unieke Grüner Veltliner waar u lang van kunt genieten.

Meer informatie over de ontwikkelings- en productiemethode van de wijnmakerij in het algemeen

Weingut Türk-wijnstokken zijn meer dan 100 jaar oud en hebben een robuust wortelstelsel in de bodem. Alles wat de wijnmaker in de kelder doet, wordt geleid door de filosofie van “less is more”. Elke stap in de operatie wordt met de grootste zorg en natuurlijk uitgevoerd. Een kritische component is een gist; Weingut Türk maakt geen onderscheid tussen fijne en volle gist en onze wijn wordt in de regel altijd met hele gist bereid.

Bron: Weingut Turk